Чому кіберветинг стає новою нормою, і як шукачі роботи можуть ефективно його використовувати?

Автор(и)

  • Dаnа Okomaniuk

DOI:

https://doi.org/10.36273/2076-9555.2021.11(304).23-25

Анотація

Неймовірно, наскільки різко наше життя розділилося на часи "до" та "під час" COVID. Хоча доволі важко точно передбачити, в якому напрямі рухатиметься світ "після", можна з упевненістю припустити, що він продовжуватиме, чи то за інерцією, чи то за вільним вибором, прямувати до ще більш диджиталізованого майбутнього, де нові часи диктуватимуть нові норми. Ця реальність надзвичайно вразила багатьох людей, та й велика кількість компаній по всьому світу зіткнулися із суворою вимогою мінливого світу: перейти в цифровий простір чи повернутися в минуле.

Англомовну ілюстровану статтю Дани Окоманюк присвячено кіберветингу, власне, використанню онлайн-інформації для оцінювання придатності особи чи організації для певної ролі. Під час кіберветингу шукач збирає цільову інформацію про претендента з інтернет-джерел, щоб оцінити його минулу поведінку, передбачити поведінку в майбутньому чи розв'язати певну їх комбінацію.

Біографія автора

Dаnа Okomaniuk

Дана Володимирівна Окоманюк, громадянка України. Народилася у м. Хмель­ницькому, ранні дитячі роки провела у м. Оттава (Канада). Шкільну освіту здобула у м. Хмельницькому. Закінчила факультет міжнародних економічних відносин Інституту міжнародних відносин Київського націо­наль­ного університету імені Тараса Шевченка. П'ять років живе та працює в Токіо (Японія). Викладала англійську мову для громадян Японії, згодом стала менеджером компанії з надання освітніх послуг, відтак очолила менеджмент ІТ-компанії. Перемогла в конкурсному відборі й нині працює на відповідальній посаді в потужній міжнародній рекрутинговій компанії. Її кар'єрне просування прямо пов'язано з постійним удоско­наленням фахового рівня. Дана Окоманюк має дипломи університету Торонто (Канада) — освітній факуль­тет; Сінгапурського національного університету — факультет маркетингу; нині навчається за магістер­ською програмою в університеті Глазго (Шотландія, Велика Британія). Знає шість мов. Захоплення — читан­ня книг (організатор і ведуча кількох інтернаціональних читацьких інтернет-клубів) і письменницька творчість.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-11-25

Номер

Розділ

Соціокомунікаційні технології