Сучасні орієнтири в процесі викладання маркетингу для студентів спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа»

Автор(и)

  • Олена Політова

DOI:

https://doi.org/10.32461/2409-9805.2.2023.284677

Анотація

Мета статті – узагальнити інформацію про видання і публікації сучасного періоду, які слугують джерельною базою в процесі викладання маркетингу для студентів спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» в закладах вищої освіти України. Методологія дослідження ґрунтується на принципах наукової об’єктивності, використанні структурно-функціонального підходу та застосуванні методів контент-аналізу та синтезу, порівняння і узагальнення. Наукова новизна роботи полягає у виявленні та проблемно-тематичному узагальненні переліку видань і публікацій останніх років, які вважаємо актуальними в процесі викладання маркетингу для студентів спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» в ЗВО України. Висновки. Розгляд видань і публікацій сучасного періоду, які слугують джерельною базою в процесі викладання маркетингу для студентів спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» у ЗВО засвідчив, що сьогодні відбувається формування нових концепцій застосування маркетингу в бібліотечній та архівній справі. Завдяки активній цифровізації освітньої діяльності в Україні відбуваються трансформаційні процеси у викладанні маркетингу студентам спеціальності 029 ІБАС, про що постійно висвітлюють відповідні фахові видання.

Ключові слова: спеціальність 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», маркетинг, бібліотеки, архіви, заклад вищої освіти, Київський університет імені Бориса Грінченка.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-09-04

Номер

Розділ

Статті