№ 2 (16) – 2021 

 

ТЕХНОЛОГІЯ ГІДРОІЗОЛЯЦІЇ ЧАШІ ФОНТАНІВ, ЯКІ ПРИЗНАЧЕНІ ДЛЯ БЛАГОУСТРОЮ ВІЙСЬКОВИХ МІСТЕЧОК

https://doi.org/10.37129/2313-7509.2021.16.245-250
 
 завантаження   Н.П. Ісмаілова, д-р техн. наук, проф.
                                                        
 завантаження Г.О. Кушнарьова, канд. техн. наук, доц.
 
 завантаження Т.В. Столярова, канд. техн. наук, доц.
 

ПОВНИЙ ТЕКСТ: PDF (українською)

 

Цитувати (ДСТУ 8302:2015)

Ісмаілова Н. П., Кушнарьова Г. О., Столярова Т. В. Технологія гідроізоляції чаші фонтанів, які призначені для благоустрою військових містечокЗбірник наукових праць Військової академії (м. Одеса). 2021. Вип. 2(16). С. 245-250. https://doi.org/10.37129/2313-7509.2021.16.245-250

 

Анотація

В даній статті розглянута технологія гідроізоляції чаші фонтана. Від якості гідроізоляційної системи залежить довговічність всієї конструкції, її експлуатаційні показники, частота ремонтних заходів і загальна придатність резервуару.
Рахується, що фонтан демонструє високий статус придомової території та їх власників. Фонтан з практичної точки зору, здатний зволожити навколишнє середовище і ефективно впливати на психологічну систему людського організму, місце усамітнення, роздумів.
При проектуванні або реконструкції ландшафтного дизайну в військових містечках необхідно спрямувати увагу на зони відпочинку як для військовослужбовців так и для їх членів їх сімей.
В ситуації ландшафтного дизайну в військових містечках повинна бути виконана на високому рівні майстерність, так як класичний фонтан не вписується в чудову картину. Тому в «природній» території будуть доречні і «природні» фонтани. Вони будуть майстерно імітувати міні-водопади, які б’ють із землі, джерела, гейзери і штучні ставки, що не маловажно і той факт, що вони розташовуються в зонах відпочинку військових і їх сімей. Дуже кумедно спостерігати за струменем, який б’є прямо із землі і нагадує гейзер. І такого виду фонтану чаші не мало. Вода, яка падає вниз, проходить прямо в землю через камені. Звичайно, це тільки зовнішній вигляд. Ці «фонтани, які вкопані» уміло маскують освітленням ємністю для води, яку ховають під каменями.
Дослідження технологічного розв’язання обладнання гідроізоляції чаші водяного фонтану залежить від матеріалу, факторів впливу та підвищення експлуатаційної ефективності даної системи. Правильний вибір технології і гідроізоляційного покриття в системі, стану матеріалу чаші водяного фонтану, витрата матеріалу дозволяє забезпечити не тільки ефективну експлуатацію водяного фонтану, а і оптимізувати економічну складову. 

Ключові слова

 
гідроізоляція, технологія, фонтани, благоустрій, технологічні рішення, експлуатаційні матеріали.
 

Список бібліографічних посилань

  1. Технология строительного производства / Под ред. О. О. Литвинова, Ю. И. Белякова. К. : Вища шк. Головное изд-во, 1984. 479 с.
  2. Снежка А.П., Батура Г.М. Технология строительного производства. Курсовое и дипломное проектирование. Киев. Вища школа, 1991. 200 c.
 

References

  1. Lytvynov, O. O., & Beliakova, Yu. Y. (Eds.). (1984). Technology of construction production. Kiev. Vishcha school Publ. [in Russian].
  2. Snezhka, A. P., & Batura, G. M. (1991). Construction production technology. Course and diploma design. Kiev. Vishcha school Publ. [in Russian].

 

 
Copyright 2014 16.245-250 (укр) А. Розроблено ІОЦ ВА
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free