ВПЛИВ СТИЛІВ КЕРІВНИЦТВА НА МОТИВАЦІЮ ТА ЗАДОВОЛЕНІСТЬ ПЕРСОНАЛУ ФІТНЕС КЛУБІВ

Автор(и)

Анотація

Актуальність. В статті розглянуто особливості стилів керівництва у фітнес-клубах України та Європи. Визначено рівень задоволеності мотиваційними факторами у фітнес-клубах України та Європи. Проведено анкетування, у якому взяли участь представники топ-менеджменту, менеджменту середньої та нижчої ланки.

Метою роботи є визначення стилів керівництва у фітнес-клубах України та Європи, атакож особливостей впливу стилів керівництва на мотивацію і задоволеність персоналу фітнес-клубів.

Результати. В ході дослідження визначено мотивацію працівників за рівнем задоволеності такими факторами: матеріальний; близькість місця роботи до місця проживання; можливість професійного зростання; можливість підвищення кваліфікації; гнучкий графік роботи; можливість самореалізації; комфортні умови праці; сприятливі відносини із безпосереднім керівником; визнання заслуг колегами та керівництвом, відчуття значущості у колективі; робота зі спеціальності, відповідно до освіти; робота відповідно до своїх інтересів / здібностей; сприятливий психологічний клімат у колективі.

Також було визначено рівень компетентностей керівників фітнес-клубів за критеріями: здатність до ефективного вирішення професійно-педагогічних проблем; здатність до володіння сучасними освітніми технологіями; наявність творчих, проектувальних, дослідницьких умінь та навичок; здатність до ефективного конструювання прямого та зворотного зв'язку з іншою людиною; здатність до встановлення контакту з колегами по роботі; вміння виробляти стратегію, тактику та техніку взаємодій з людьми; вміння переконувати, аргументувати свою позицію; володіння ораторським мистецтвом; здатність до ефективного пошуку, структурування інформації; здатність до використання комп'ютерних та мультимедійних технологій; здатність до ефективного використання законодавчих та інших нормативних правових документів

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-24

Номер

Розділ

Статті